Sensasjonell verdensleder fra Volvo – 0,19 liter per mil

Ladbar Volvo som bruker mindre en 2 desiliter diesel på mila. Da kommer jeg meg til Hamar og tilbake (7 mil) på litt over under halvannen liter. Det er hvertfall lov å begynne å ønske seg noe slikt…

En post fra VG har hele historien. Her er en del:

Hittil er det bare et fåtall serieproduserte hybridbiler på veien i Norge, de mest kjente er Toyota Prius, Toyota Auris hybrid, samt modeller fra Lexus og Volkswagen. Disse kombinerer bensin- og elektromotor, og kan heller ikke lades fra strømnettet.

For bilprodusentene har det vært vanskelig teknisk å kombinere diesel med elektromotor. I oktober kommer for øvrig verdens første serieproduserte dieselhybrid, Peugeot 3008 Hybrid4 til Norge. Denne kan ikke lades via strømnettet.

Les:Elbilen Nissan Leaf er «Årets bil i Europa».

LADBAR: Bilen lades via et vanlig strømuttak på 10 ampere. Det tar 4,5 timer, eller 3 timer fra en kurs på 16 ampere. Foto: Produsent

Revolusjon

Den revolusjonerende diesel-plug-in-hybriden fra Volvo, som innebærer en dieselmotor i kombinasjon med elektromotor, og med en batteripakke som kan lades fra strømnettet, er stinn av krefter.

Dermed kan den hardt avgiftsbelagte dieselmotoren føre til at modellen blir svært dyr i innkjøp.

Billigste Volvo V60 i standardversjon, med den femsylindrede dieselmotoren kalt D5 som yter 205 hestekrefter, koster i dag 496.900 kroner.

For denne modellen, vil prisen for batterier og den elektriske motoren komme i tillegg.

Hybridbiler har i dag en avgiftsreduksjonen i Norge for effekten av elmotoren. Det gis også ti prosent fradrag i vektavgiften.

Det er (dessverre for bilkjøperne) Volvo-tradisjon å slippe de største motorene først på nye modeller. Norske bilkjøpere kan håpe på at det samme skjer med V60 plug-in-hybrid som med standard-modellen: At den etter hvert kommer med en 1,6-liters dieselmotor.

Published
Categorized as Uncategorized Tagged

By mortjac

Norwegian social entrepreneur, blogger&Swift programmer. PM for the OMG GL standard. Using #ULab to give #Villajoyosa sustainable tourism&tunable pipe organs.

Leave a comment